top of page
Ontwerp zonder titel (1).png
Een foto van Emily Parry, professioneel fotografe. Zittend in het bos

Hey jij!

IK BEN EMILY

(TROUW)FOTOGRAAF GEVESTIGD IN
REGIO EINDHOVEN

 

Geboren en getogen in België, maar inmiddels sinds 2014 woonachtig in Nederland, op dit moment in het bruisende Eindhoven. Ondertussen ook ontzettend goed in het verbergen van m'n afkomst, mor as gelle ewa wilt lachen dan kannek m'n Vloams wel effkes boven halen, ze! 

Fotograferen is echt mijn passie, ik vergeet de tijd compleet als ik in mijn foto-flow zit. Ik vind het fantastisch om echte emoties vast te leggen, verliefdheid, blijheid, plezier hebben met elkaar!

SMILE! 

you're on camera!

Mijn liefde voor fotografie gaat verder terug dan dat ik me kan herinneren. Mijn moeder vertelde me dat ik op 5 jarige leeftijd al een 'gelukte' foto had gemaakt, we waren op vakantie en ik wilde ook graag een foto maken. De foto heb ik ergens nog, moet hem een keertje erbij zoeken! Op de foto is de angst van m'n moeder te zien dat ik de camera misschien zou laten vallen, haha!

Toch ben ik pas in 2016 écht met fotograferen begonnen. Het is altijd wel een hobby van me geweest, heb altijd wel iets wat foto's kan maken met me mee op stap. Mijn toenmalige vriend speelde in een band, toen hun huisfotograaf zich ziekmeldde vlak voor een show, vroeg hij of ik wilde invallen. Uhh, oké? Prima! Geen idee hoe of wat, maar let's do this! Met knikkende knieën stond ik voor het podium te prutsen met m'n camera, want ineens waren instellingen en zo heel erg belangrijk. De foto's waren een pure flop! MAAR.. Ik had de smaak te pakken!

Gelukkig had hij behoorlijk wat vrienden in de muziekwereld, dus ik heb snel heel veel ervaring op kunnen doen, maar ik had dúrven dromen dat ik een halfjaar later met m'n camera in de Ziggo Dome zou staan! 

Dat was het echte begin van mijn foto carriėre. Ik heb zo'n 500 bands per jaar gefotografeerd, omgerekend 2-3 shows per week. FAN-TAS-TISCH! Ik wilde niks anders meer. 

Toen kwam Corona om de hoek kijken. Alle shows werden stilgelegd en ik zat drie maanden lang maar naar mijn camera te staren, maar kon er niks mee doen. Toen kreeg ik een vraag van een van de bandleden van een band die ik ooit op de foto had gezet, of ik zijn bruiloft wilde fotograferen. Als je mij dit 5 jaar eerder had gevraagd, had ik je uitgelachen. Ik? een bruiloft fotograferen? No way! Teveel verantwoordelijkheid. 

Maar ik wilde echt wat doen, had immers al een paar maanden mijn camera niet meer aangeraakt. En man, wat vond ik dat óók fantastisch! 

Mocht je interesse hebben in mijn concertfotografie, check het hier!

THAT REDHEAD

Een foto van Emily Parry, professioneel fotografe, met bladeren

with a camera

Ik verf m'n haar al sinds het van thuis uit mocht. Ik gok een jaartje of 15. Ik ben een Kleine Zeemeermin fan, en droomde er stiekem altijd al van om rood haar te hebben. Ik durfde het nooit, tot een paar jaar geleden. In de concertwereld sta ik inmiddels bekend als 'Ooh ja, die met dat rode haar!'

Over m'n concerten gesproken, hoe romantisch en warm mijn trouwfoto's zijn, zo hard is de muziek waar ik naar luister. Oké, niet heel erg hard. Ik hou niet van dat geschreeuw. Maar ik ben wél een metalfan! Om specifiek te zijn, ben ik gek op Metalcore. Voor de mensen die het niet kennen, het is vooral een beetje schreeuwen in combinatie met clean zang. I love it!

WAT DENK JIJ?

zijn wij de perfecte match?

Een foto van Emily Parry, professioneel fotografe. Lachend in het bos

MIJN
PLAKBOEK

MIJN WOONPLAATS

Eindhoven omgeving

Eindhoven.jpeg

Een kleine kijk in mijn leven. 

☀ Ik hou ontzettend van lachen, stomme grapjes

☀ Ik ben ongemakkelijker dan jullie, dus maak je niet druk!

☀ Ik heb behoorlijk ADHD, maar zie het vooral als mijn superpower. Oprecht, ik zou niet meer zonder willen! Het heeft zijn nadelen, maar ook zó ontzettend veel voordelen!

☀ Grootste dierenvriend die ik zelf ken, eet ze daarom ook liever niet. 

☀ Ik heb een onrealistische angst voor libellen

FAVORIETE DIER

de Panda

WAAR HET ALLEMAAL BEGON

concertfotografie

Lindsay Stirling
Panda Portrait.jpg

FAVORIETE FOTOSHOOT

bruiloft van Lennard & Marieke

Een koppel tijdens hun ceremonie

LET'S MAKE

Magic happen

bottom of page