Mooi afscheid.

Afgelopen maandag heb ik mijn eerste uitvaart gefotografeerd. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dit ooit aan mijn portfolio toe te voegen. Maar toen ik deze vraag kreeg, kon ik het niet afwijzen. Eerst vond ik het gek, waarom zou je foto's van zo een droevig moment willen? Dus ik ging op onderzoek uit en ging heel veel voorbeelden zoeken. Ik heb ook meerdere artikels gelezen en ik snap het uiteindelijk. Tijdens de week na het overlijden van de persoon en de uitvaart, moet er zo ontzettend veel geregeld worden en gaat alles als het ware als een waas aan je voorbij. Dus je bent er wel, maar je bent er ook niet, begrijp je? En dan is het achteraf fijn om de foto's terug te bekijken om de sfeer van die dag terug te zien. Of om details te zien die je misschien nog niet eerder had opgemerkt.

Het was een besloten, buitenceremonie. Vanwege corona mocht het niet te druk en niet binnen. Maar ik moet zeggen, het had zeker iets, zo buiten. De zon scheen fel en de kist lag op een prachtig bed van boomstronken.

Ik vond het best wel spannend, gezien ik dit nog nooit had gedaan. Maar het is gelukkig goed gegaan en ik kreeg vandaag ook te horen van de familie dat ze erg blij zijn met de foto's! Daar doe je het voor.

Ik vond het een eer dat ik dit mocht doen voor deze familie. Ik wens de nabestaanden enorm veel sterkte met dit verlies.

Mocht je ook uitvaartfoto's willen, aarzel niet om contact met mij op te nemen voor de mogelijkheden.